Husvagnsmuseet

På Polars alldeles egna husvagnsmuseum kan du göra en unik resa i tid och rum. Idén till museet uppstod redan i slutet på 1970-talet men det dröjde till 1999 innan dörrarna slogs upp. På plats finns massor av tidlös husvagnskuriosa och den tredje polarvagnen som någonsin byggdes. Museet är öppet under sommaren och ligger mitt emot fabriken i Dorotea.

I samma veva som husvagnsboendet fick sitt genombrott på 60-talet och alla ville ut på vägarna och bo på hjul, då tillverkades de första Polarvagnarna. Även om principen är den samma, har utveckling verkligen gått framåt. Och det blir tydligt på vårt husvagnsmuseum i Dorotea. Här får du verkligen en bild av hur campinglivet sett ut de senaste 50 åren, inklusive de matchande träningsoverallerna, det (ö-)kända hopfällbara campingbordet, plastporslin och mycket mer. Husvagnsmuséet är Sveriges, kanske världens, enda och det håller öppet under sommaren.

Storgatan 63C, 917 32 Dorotea

Välkommen!

Katalogarkivet

Vill du uppleva en riktig nostalgitripp? Titta in i vårt katalogarkiv och bläddra i Polarkataloger ända från 60-talet.

Till katalogarkivet

Hitta din återförsäljare

Polar har auktoriserade återförsäljare runt om i Norden samt i Tyskland, Holland och Belgien. Se vem som är närmast dig.
Visa återförsäljare

Äkta hantverk är alltid modernt

Polar har tillverkat husvagnar sen 1964 och den breda och djupa erfarenheten kan du se i varje detalj. Ingenting är lämnat åt slumpen. Allt är noga genomtänkt. Vagnarna byggs till största delen för hand i norrländska Dorotea där fabriken finns med eget snickeri. Genom att även inredningen byggs på plats har Polar full kontroll över tillverkningen och kan garantera marknadens bästa husvagnar.


Läs mer om Polar

En och samma Mästerbyggare monterar hela inredningen i din vagn – en garanti för kvalitet.

Materialen är noga utvalda och helst så lokala som möjligt.