Norrländskt hjärta

Det norrländska arvet ligger djupt i Polarvagnens dna. I kylan och det kärva klimatet går det inte att göra saker halvdant. Material måste hålla för ihållande minusgrader, fordon måste tåla ändlösa vägar med tjäl-lossning. Varje färdigbyggd vagn genomgår en omfattande kvalitetstest innan den kommer till köparen och har en täthetsgaranti på 7 år. Därför är det med stolthet som emblemet ”Made in Norrland” pryder husvagnarna från Dorotea.

Äkta hantverk är alltid modernt

Polar har tillverkat husvagnar sen 1964 och mycket har utvecklats genom åren. En sak som däremot varit oförändrat sedan starten är hantverket, för äkta hantverk är detsamma som gedigen kvalitet. Och att det finns en bred och djup erfarenhet inom företaget kan du se i varje enskild detalj. Ingenting är lämnat åt slumpen. Allt är noga genomtänkt. Vagnarna byggs till största delen för hand i norrländska Dorotea där fabriken finns med eget snickeri. Genom att även inredningen byggs på plats har Polar full kontroll över tillverkningen och kan garantera marknadens bästa husvagnar.

Varje vagn möter väder och vind i klimatkammaren

Polarvagnarna är kända för att vara slitstarka och ha lång livslängd. Och det är förstås ingen tillfällighet. Varje enskild vagn genomgår ett täthetstest i fabrikens klimatkammare. Där utsätts den för 36 000 liter vatten och stormvindar under en timmes tid. Under tiden gör en kontrollant fuktmätningar inne i vagnen och säkerställer att alla kvalitetskrav uppfylls. Så när du får din polarvagn vet du att den klarar alla slags väderutmaningar som kommer i dess väg.

Ständig förbättring

Vi som jobbar på Polar tillbringar själva mycket tid i husvagn och klurar hela tiden på vad som kan bli bättre. Tillsammans med våra kunder ser vi om något kan förbättras, förenklas eller slipas till. Några exempel på innovationer genom åren är nya planlösningar med barnkammare och infällningsbara våningssängar, Polars egenutvecklade bygg- och isoleringsteknik samt integrerade myggnät i alla fönster.

Polar-panelen

Centralt placerad panel med inbyggd DAB FM-radio och bluetooth som styr många av vagnens funktioner, till exempel värme, kylskåp och belysning. Kan kopplas ihop med appen Polar Connect för fjärrstyrning.

Oslagbara köregenskaper

Marknadens mest vridstyva karosser ger Polarvagnarna säkra vägegenskaper året runt och på alla slags vägunderlag. Följsamheten är hög både i kurvor och på gropiga vägar. En av anledningarna är att golvplywoodens skarvar monteras med speciella förstärkningsplåtar. Och med extra förstärkningsbalkar sprids lasten ut över chassit och kaross och går att vagnen klarar högre påfrestning under längre tid.

Marknadens tjockaste isolering

Polars unika bygg- och isoleringsteknik ger vagnarna en fantastisk täthet. I en Polarvagn har väggar och golv marknadens tjockaste isolering på upp till 44 mm EPS. Isoleringen håller kyla, hetta och oljud utanför vagnen och i kombination med det väldimensionerade ventilationssystemet får ägaren en oslagbar inomhuskomfort.

Unika certifikat

Polar använder inte standardcertifikat utan varje nytillverkad vagn vägs individuellt och får sin unika tjänstevikt i ett eget certifikat.

Slitstarka fibreguard

De snygga, praktiska och sköna dynorna i Polars vagnar är svensktillverkade och klädda i FibreGuard. Tyget är inte ytbehandlat utan fibrerna är vävda på ett unikt sätt som gör textilen otroligt slitstarkt och tåligt. Perfekt för barnfamiljer och hundägare. Tekniken är miljöcertifierad enligt OEKO-TEX Standard 100.

7 ÅRS täthetsgaranti

Tack vare bearbetningen av karosselementen, de överlappande plåtarna och tätningslisterna är Polars vagnar mycket motståndskraftiga mot fukt. De säljs med 7 års täthetsgaranti.

Uppvärmt skoskåp

Efter en dag ute med massor av aktiviteter är det bara att ställa in pjäxorna eller kängorna på torkning i det uppvärmda skoskåpet. En mycket uppskattad funktion.

Praktiskt köksfläkt

Köksfläkt och spis med fyra plattor är standard i alla Polars vagnar. Som tillval finns induktionshäll och gasolugn.

Vattenledningar på insidan

Genom att placera alla vattenledningar och avlopp på insidan av vagnen så fryser de inte utan kan tömmas när som helst. Uppvärmt avlopp är standard i alla Polarvagnar.

60 år av erfarenhet

Snart har Polar tillverkat husvagnar i 60 år. Den breda och djupa kunskapen förs ständigt vidare till nya generationer. I fabriken i Dorotea finns både hjärtat och hjärnan – där tas nya innovationer och förbättringar fram, där utvecklas nya modeller. Och all inredning tillverkas från grunden i det egna snickeriet.

Vattenburen golvvärme

Alla Polarvagnar har en kulventil som fördelar värmen jämnt genom hela golvet. Själva utformningen av systemet skräddarsys för varje vagn och planlösning med effektiva aluminiumplåtar som sprider värmen jämnt. Centralvärmepannan är en Alde Compact 3020 HE.

Test i klimatkammare

Varje enskild vagn genomgår ett täthetstest i fabrikens klimatkammare. Där utsätts den för 36 000 liter vatten och stormvindar under en timmes tid. Under tiden gör en kontrollant fuktmätningar inne i vagnen och säkerställer att alla kvalitetskrav uppfylls.

Först i världen

Att ligga steget före är en stark drivkraft för oss på Polar. Det handlar om en kultur som genomsyrar företaget. Genom åren har Polar ofta varit först ut med branschnyheter och förhöjd standard som:

  • Läckageindikator för gasol.
  • Bredare vagnar som möjliggör alternativa planlösningar.
  • Värmesystem och dubbla fönsterrutor som standard.
  • Individuell vägning av varje vagn för att få fram exakt tjänstevikt (det kan rädda förarens körkort vid kontrollvägningar).

Hitta din återförsäljare

Polar har auktoriserade återförsäljare runt om i Norden samt i Tyskland, Holland och Belgien. Se vem som är närmast dig.
Visa återförsäljare

Äkta hantverk är alltid modernt

Polar har tillverkat husvagnar sen 1964 och den breda och djupa erfarenheten kan du se i varje detalj. Ingenting är lämnat åt slumpen. Allt är noga genomtänkt. Vagnarna byggs till största delen för hand i norrländska Dorotea där fabriken finns med eget snickeri. Genom att även inredningen byggs på plats har Polar full kontroll över tillverkningen och kan garantera marknadens bästa husvagnar.


Läs mer om Polar

En och samma Mästerbyggare monterar hela inredningen i din vagn – en garanti för kvalitet.

Materialen är noga utvalda och helst så lokala som möjligt.